Dostępność: Dostępny
Czas wysyłki: 24 godziny
Koszt wysyłki: od 10,80 zł
Numer katalogowy: SPR305-100
Kod producenta: SPR
Kod EAN: 5901289432948
Stan produktu: Nowy
Przepis na: comber jagnięcy
2 combry jagnięce 2 po 500g każdy
2 ząbki czosnku
70 g miękkiego masła
2 łyzki przyprawy bosforskiej
5-6 gałązek cytrynowego tymianku
3-4 kromki czerstwego pieczywa
5-6 łodyżek natki pietruszki
1-2 łyżki oleju roślinnego
do wysmarowania blachy olej
Obierz ząbki czosnku, odłóż połowę jednego, a resztę drobno posiekaj. Umyj zioła i osusz, a następnie posiekaj drobno, odkładając na bok dwie gałązki tymianku. Pieczywo rozdrobnij w mikserze. Wymieszaj pieczywo z przyprawą bosforską, ziołami, czosnkiem, Dodaj masło i utrzyj całość na gładką masę. Rozprowadź ją na foli spożywczej, na grubość ok. pół cm, zakryj i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Rozgrzej piekarnik do 100 C. Umyj mięso i osusz papierowym ręcznikiem. Rozgrzej olej na patelni i obsmaż combry ze wszystkich stron. Odłożony wcześniej kawałek czosnku dodaj na patelnię razem z tymiankiem orza odrobina przyprawy bosforskiej Eco Farma i smaż kilka minut razem. Przełóż na blachę posmarowaną olejem i wstaw do piekarnika na 45 minut. Po upływie tego czasu wyjmij z lodówki ziołową posypkę i wytnij prostokąty wielkości combra. Mięso ułóż na ruszcie, a na nim schłodzoną masę chlebowo-ziołową. Wstaw ponownie do piekarnika z funkcją grilla na ok. 5 minut. Upieczone combry pokrój na mniejsze porcje i podawaj.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.