Strona główna » Przyprawy » PRZYPRAWY MIESZANKI » PRZYPRAWA BOSFORSKA 100 G OLD FARM PREMIUM JAKOŚĆ
Kontakt
  • ECO FARMA POLSKA SP. Z O.O. ul. nasienna 8 Łódź
  • hurtownia stacjonarna ECO FARMA POLSKA SP. Z O.O.
    NIP: 947-198-30-99
  • E-mail:bok@bioprzyprawy.pl
  • Telefon+48 783 900 500
    +48 603 884 060
    +48 603 747 100
  • Godziny działania sklepuSklep OLD FARM ul. Nasienna 8 Łódź otwarty pon-pt 8.00 - 18.00, w soboty 9.00 - 14.00
Cennik
Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
PRZYPRAWA BOSFORSKA 100 G OLD FARM PREMIUM JAKOŚĆPRZYPRAWA BOSFORSKA 100 G OLD FARM PREMIUM JAKOŚĆ
PRZYPRAWA BOSFORSKA 100 G OLD FARM PREMIUM JAKOŚĆ
PRZYPRAWA BOSFORSKA 100 G OLD FARM PREMIUM JAKOŚĆ

PRZYPRAWA BOSFORSKA 100 G OLD FARM PREMIUM JAKOŚĆ

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 10,80 zł

Numer katalogowy: SPR305-100

Kod producenta: SPR

Kod EAN: 5901289432948

Stan produktu: Nowy

Cena: 7,43 zł

Ilość: szt
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
PRZYPRAWA BOSFORSKA 100 G
kraj pochodzenia: Polska
składniki: curry, papryka słodka, gorczyca, pieprz czarny, cebula, czosnek, marchew, cukier, sól.

Przyprawa bosforska przeznaczona jest do nacierania mięs przed pieczeniem, duszeniem lub grillowaniem. Stosuje się ją jako marynatę a jak wiadomo marynaty są nieodzownym elementem do nacierania mięsa . Sprawia że mięso staje się miękkie i soczyste. Używa się jej do kofty, bakłażanów, wieprzowiny, baraniny i dań kuchni tureckiej. Marynata bosforska składa się z wielu ziół i przypraw, które nadają wyrazisty smak potrawom.
 

Przepis na: comber jagnięcy 

2 combry jagnięce 2 po 500g każdy

2 ząbki czosnku

70 g miękkiego masła

2 łyzki przyprawy bosforskiej 

5-6 gałązek cytrynowego tymianku

3-4 kromki czerstwego pieczywa

5-6 łodyżek natki pietruszki

1-2 łyżki oleju roślinnego

do wysmarowania blachy olej

Obierz ząbki czosnku, odłóż połowę jednego, a resztę drobno posiekaj. Umyj zioła i osusz, a następnie posiekaj drobno, odkładając na bok dwie gałązki tymianku. Pieczywo rozdrobnij w mikserze. Wymieszaj pieczywo z przyprawą bosforską, ziołami, czosnkiem, Dodaj masło i utrzyj całość na gładką masę. Rozprowadź ją na foli spożywczej, na grubość ok. pół cm, zakryj i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Rozgrzej piekarnik do 100 C. Umyj mięso i osusz papierowym ręcznikiem. Rozgrzej olej na patelni i obsmaż combry ze wszystkich stron. Odłożony wcześniej kawałek czosnku dodaj na patelnię razem z tymiankiem orza odrobina przyprawy bosforskiej Eco Farma i smaż kilka minut razem. Przełóż na blachę posmarowaną olejem i wstaw do piekarnika na 45 minut. Po upływie tego czasu wyjmij z lodówki ziołową posypkę i wytnij prostokąty wielkości combra. Mięso ułóż na ruszcie, a na nim schłodzoną masę chlebowo-ziołową. Wstaw ponownie do piekarnika z funkcją grilla na ok. 5 minut. Upieczone combry pokrój na mniejsze porcje i podawaj.

 



podmiot odpowiedzialny: ECO FARMA POLSKA SP. Z O.O.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Klienci zakupili także
Pozostałe produkty z kategorii
PRZYPRAWA DO GYROSA 100 G
szt Do koszyka
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu